Een kern van hogedruk over de Noordzee blokkeert een onweerszone over Frankrijk nabij Normandië. Het blijft droog en aanhoudend erg zonnig, maar een meer noordelijke component van de wind laat het kwik net iets minder hoog klimmen dan gisteren.

Morgen wordt het alweer erg zonnig en zijn er nauwelijks enige wolken te bespeuren. Enkel in het zuiden van het land kunnen er soms wat meer stapelwolkjes komen opzetten. Deze zijn echter onschuldig en ook daar blijft de zon aanhoudend het weerbeeld bepalen. Na een koele start morgenochtend met minima rond 5 graden over de Hoge Venen en slechts 7 graden in de Kempen, wordt het vanmiddag aangenaam warm. Het kwik klimt meestal tot waarden tussen 21 en een lokale 25 graden. Aan zee is het iets koeler met 18 graden, te wijten aan een briesje van over de zee. De meest zwakke noordoostenwind spant na de middag tijdelijk aan tot matig, windkracht 2 nadien tijdelijk 3. Morgennacht verdwijnen de stapelwolken in het zuiden en wordt het overal vrijwel helder. Na middernacht kunnen er enkele sluierwolken tevoorschijn komen, maar de prachtige sterrenhemel blijft zichtbaar. Het kwik zakt tot een vrij koele 4 graden in de Hoge Venen. In Laag- en Midden-België komen de minima uit tussen 9 en 11 graden, al kan in de Kempen het kwik nog verder zakken tot 7 graden. De wind waait zwak uit het oostnoordoosten, kracht 2.

Vooruitzichten:

In het weekend zal het hogedrukgebied stilaan via het oosten wegtrekken en zijn grip op ons weer verliezen. Een volgend hoog doet echter al zijn opwachting en zou met een beetje geluk krachtig genoeg moeten opbouwen, om het ook volgende week droog te houden. Zaterdag is er eerst nog flink wat zon, maar stilaan komen er toch enkele wolkenvelden binnendrijven. Het blijft echter droog en de zon zal aanhoudend het weerbeeld bepalen. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. Zondag zijn er enkele wolkenvelden, maar is er ook flink wat zon. Het kwik doet zijn uiterste best en komt meestal tussen 22 en 25 graden te liggen. Een lokale 27 graden in de Kempen is echter niet uitgesloten. Maandag en dinsdag zijn er toch wel wat meer wolkenvelden, maar er is ook nog steeds plaats voor de zon. Het blijft vrij warm met maxima meestal tussen 20 en 26 graden. Met een naar west krimpende wind, is de aangevoerde lucht minder koud zodat het ook 's nachts niet meer zo sterk zal afkoelen.