ROTTERDAM - De aandeelhoudersvergadering van World Online (WOL), die morgen in Rotterdam over de overname door het Italiaanse Tiscali wordt gehouden, moet het doen zonder de aanwezigheid van Nina Brink.

De oprichtster en ex-topvrouw van de geplaagde Nederlandse internetprovider had eerder laten weten naar de vergadering te zullen komen om opheldering te vragen over het bod van branchegenoot Tiscali. Daar ziet zij alsnog van af.

Brink zit momenteel wegens verplichtingen in het buitenland en heeft haar vragen inmiddels schriftelijk gesteld aan de WOL-concernleiding, aldus haar woordvoerster.

Brink bezit nog een belang van 2,6 procent in World Online. Zij zei eerder voorlopig niet van plan te zijn dit pakket aan Tiscali te verkopen. Volgens haar bieden de Italianen te weinig voor WOL, dat groter is dan Tiscali en in tegenstelling tot zijn 'prooi' geen geld heeft.

Ook zonder Brink, is het waarschijnlijk dat de emoties donderdag in Rotterdam hoog oplopen. De aanwezige beleggers zijn het immers eens met de ex-topvrouw: het bod van Tiscali is te laag. Dat geldt zeker voor die beleggers die bij de omstreden beursgang van WOL in maart voor 43 euro per aandeel zijn ingestapt.

Tiscali biedt 20 euro per aandeel. Niet contant, maar in eigen aandelen. Het bod kan echter lager uitvallen als de koers van het Italiaanse bedrijf onder de 40,90 euro terechtkomt. Woensdag schommelde de koers rond de 33 euro. Grootaandeelhouders van WOL hebben het bod van Tiscali al wel omarmd. Daarmee zijn de Italianen verzekerd van 62,1 procent van de aandelen.