GENK -- De afgevaardigden van het ACV, het ABVV en het ACLVB van Ford Genk hebben vandaag een onderhoud gehad met het kabinet van Vlaams minister-president Bart Somers (VLD). Daar bespraken ze op welke manier de belofte van de Forddirectie over de komst van de nieuwe Mondeo naar Genk hard kan gemaakt worden.
Bart Somers beloofde de verzuchtingen van de bonden van Ford Genk in de loop van de dag tijdens een onderhoud aan de Europese Forddirectie over te maken.

De bonden kondigden gisteren aan dat ze niet van plan waren om de werkonderbrekingen in de Fordfabriek en de blokkering van de afgewerkte Transits en onderdelen stop te zetten. De nachtploeg bij Ford Genk legde het werk de voorbije nacht al twee uur neer. Ook in de andere shiften worden er vandaag systematische werkonderbrekingen gehouden.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt vanmiddag bijeen. Nadien volgt er nog een personeelsvergadering. Het resultaat daarvan zal bepalen hoe de verdere strategie van de bonden er de komende dagen en weken zal uitzien, aldus Ludo Copermans van het ACV.