SYDNEY -- Nu de zeilcompetitie ten einde loopt, lijkt onze plankzeilster in Sydney, Sigrid Rondelez, eindelijk haar
goede ritme gevonden te hebben. In de tweede regatta van vandaag legde ze beslag op de 9e plaats, nadat ze in de eerste manche 12e werd. Ondanks haar goede prestaties blijft ze wel 16e.
Er zat zelfs nog meer in voor onze zeilster in de 10e regatta van het Mistral-concours. Ze lag 7e aan de eerste boei, en kon haar Japanse voorbijgaan voor de tweede. Na driekwart koers had enkel de Française haar nog kunnen inhalen, maar daarna verloor ze haar snelheid, wat nog twee andere zeilsters toeliet om haar ter plaatse te laten.

De Nieuw-Zeelandse Barbara Kendall won de race. Zij bezet in de algemene stand nog altijd de derde plaats met 16 punten, maar komt wel in de buurt van de Italiaanse Alessandra Sensini, die slecht zeilde (12e) en opnieuw 1 punt meer telt dan de Duitse Amélie Lux (13 ptn), die heeft geprofiteerd van de misstap van de Italiaanse om opnieuw de leiding te nemen die ze enkele uren eerder verloren had.

Omdat elke zeilster de twee slechtste resultaten mag aftrekken van haar totaal, telt onze landgenote nu 108 punten (16e plaats).