Een omvangrijke depressie over de Atlantische Oceaan stuurt storingen in een zachte maritieme luchtstroming naar ons land. Het kwik komt op normale waarden uit, maar er valt weer flink wat regen in de ochtend en voormiddag.

Morgen is het flink zachter in de ochtend dan de afgelopen dagen. De temperaturen liggen meestal tussen 4 graden in de Ardennen en 7 graden elders. Het is echter betrokken en er zijn perioden met regen. Soms valt er matige of zelfs hevige regen en krijgt vooral het zuiden van het land het flink te verduren met kans op wateroverlast. Vanaf de Kust wordt het stilaan droger en kunnen er vooral na de middag ook enkele opklaringen tevoorschijn komen. In het oosten en vooral het zuiden blijft het echter bewolkt tot de avond met steeds kans op een spatje regen of een lokale bui. De wind ruimt naar het noordnoordwesten en waait zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. De maxima in Laag- en Midden-België zijn begrepen tussen 8 en 11 graden. In de Ardennen klimt het kwik tot 7 graden. Morgennacht wordt het ook overwegend droog in het oosten. Hier en daar zijn er enkele opklaringen, maar de bewolking blijft steeds het weerbeeld bepalen. Plaatselijk vormen er zich enkele mistbanken, het blijft wel vrij zacht. De minima zijn landelijk begrepen tussen 3 en 7 graden. De noordwestenwind luwt tot zwak of matig en krimpt in de ochtend naar het zuidzuidwesten, windkracht 2 of 3.

Vooruitzichten:

Een strakke westelijke hoogtestroming stuurt onafgebroken vochtige lucht naar ons land, waarbij storingen geregeld het weer zullen bepalen. Pas na het weekend is er kans op overwegend droog weer, maar dan zou het kwik ook opnieuw zakken. Vrijdag zijn er tijdens de ochtend enkele opklaringen in het noorden, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking al opnieuw toe. Een regenzone trekt vervolgens van zuidwest naar noordoost doorheen het land met perioden van regen of motregen. Het wordt zachter met maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 12 of 13 graden elders. Zaterdag , na een nevelige start, blijft het meestal zwaar bewolkt en plaatselijk betrokken. Van tijd tot tijd valt er daarbij regen of motregen. Er wordt wel gevoelig zachte lucht aangevoerd vanuit het zuiden. Het kwik kan klimmen tot 11 graden in de Ardennen en tot 13 of 14 graden in Laag- en Midden-België. Zondag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar in snel tempo af. Er kunnen daarbij enkele buien ontstaan, maar er is ook plaats voor langdurige droge perioden. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden.

Bron: MeteoServices