Ook Thomas est Amoureux, van Pierre-Paul Renders, maakt deel uit van het negentigtal films die tijdens de zomer in de Verenigde Staten op de bioscoopbezoeker wordt losgelaten. Ook Iedereen Beroemd van Dominique Deruddere maakt tijdens de zomer zijn debuut over de grote plas.
'Everybody Famous' gaat op 15 juni in premiere. De Belgisch-Nederlandse film is aangekocht door de Amerikaanse distributeur Miramax. 'Iedereen Beroemd' werd genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse productie, maar moest het afleggen tegen het Aziatische 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' van regisseur Ang Lee.

De exacte releasedatum van 'Thomas in Love' is niet bekend. De film over een 32-jarige excentriekeling met pleinvrees gaat ,,in juli'' in premiere. De Amerikaanse carriere van Renders' film is lichtjes verrassend, want thema's als cybersex, masturbatie (hoewel de pulpfilm 'Freddy got fingered' in de VS momenteel loopt als een trein) en claustrofobie zijn grosso modo niet aan het ,,brede'' Amerikaanse publiek besteed.

Overigens bevat het zomeraanbod in de VS een aantal films die in Vlaanderen al een tijdje in de vergeetput of bij de videoboer zijn beland: 'The Road Home' van Zhang Yimou, 'Bread and Roses' van Ken Loach, 'Les Rivieres pourpres' van Mathieu Kassovitz, het Nepalese 'Himalaya', de Franse schandaalfilm 'Baise Moi' en het minstens twee jaar oude 'The River' van Tsai Ming-Liang.