ISTANBOEL -- De Turkse politie heeft uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen voor bescherming van de 138 Leeds-supporters tijdens hun verblijf in Istanboel voor de wedstrijd tegen Besiktas morgen in de Champions League.
De groep Engelsen zal drie uur voor de wedstrijd opgevangen worden op het vliegveld. Vandaar worden ze per bus onder politie-escorte vervoerd naar de haven van Atakvy op minder dan 2 kilometer van het vliegveld.

Per boot, vergezeld door een vloot politieboten en helikopters, leggen ze de 20 kilometer af naar de kade van Dolmabahce aan de Bosporus op 200 meter afstand van het stadion Inönu. Onmiddellijk na afloop van het duel gaan de fans op dezelfde wijze in omgekeerde richting terug naar het vliegveld. Alcohol is verboden voor de supporters.

Met de maatregelen wil de Turkse politie een herhaling voorkomen van de ongeregeldheden op 5 april voor de wedstrijd van Galatasaray tegen Leeds. Daarbij kwamen twee Engelse supporters door messteken om het leven. Het proces tegen twintig Turken, van wie er vijf terecht staan wegens moord, loopt nog.