GENT -- 'Pleure pas Germaine', de eerste langspeelfilm van de Brusselse filmer Alain de Halleux, is gisterenavond in Gent in Europese première gegaan.
Deze onderhoudende tragikomische road movie, komt eind februari 2001 in ons land uit. ,,Pleure pas Germaine'' gaat over een gezin dat in Vilvoorde woont en niet in het reine kan komen met de dood van de oudste dochter.

Een reis naar de Spaanse Pyreneeën, de geboortestreek van de moeder, Germaine, wordt een louteringsproces voor iedereen...

De film steunt op een bestseller van de Quebecse auteur Claude Jasmin. De hoofdrollen worden gespeeld door Dirk Roofthooft (de vader) en de Spaanse actrice Rosa Renom Grau (de moeder).

De originele muziek is van Carles Cases. Het is een Belgisch-Frans-Spaanse coproductie die honderd miljoen frank heeft gekost en waarin de Vlaamse gemeenschap tien miljoen subsidieert.

,,Pleure pas Germaine'' is vorige maand op het festival van Montreal in première gegaan. In Gent zit hij in de competitie 'de invloed van muziek op film'.