ROME -- Reddingswerkers hebben vandaag in het Italiaanse plaatsje Pollein twee lijken geborgen. Het zijn een man en zijn baby die het slachtoffer zijn geworden van het natuurgeweld van de afgelopen dagen in het noorden van Italië. Het officiële dodental stijgt daarmee tot vijftien.
Het lichaam van de moeder van het kind werd gisteren al gevonden. Het huis waar de mensen zich in bevonden werd bedolven onder een modderlawine. Reddingswerkers vermoeden dat enkele als vermist opgegeven personen in naburige huizen zitten die door dezelfde lawine zijn getroffen.

De civiele bescherming heeft vandaag beslist om twaalfduizend mensen uit de provincies Piacenza en Parma, in het noorden, te evacueren.

De streek wordt bedreigd door een overstroming van de Po ten gevolge van de aanhoudende regenval. Het leger, de vrijwilligers van de civiele bescherming, de brandweer en de rijkswacht zullen de evacuatie begeleiden.

Om de reddingswerken te bevorderen is vanmorgen uitzonderlijk de Mont Blanctunnel opnieuw geopend. Dat meldt de Franse minister van Transport Jean-Claude Gayssot.

De tunnel is gesloten sinds de brand van 24 maart 1999 die aan 39 mensen het leven kostte. De tunnel zou normaal gezien pas in de lente weer opengaan.