NEW YORK - Uren na de aanslag op het WTC in New York heeft de politie in New Jersey drie verdachten opgepakt. Berichten als zou het trio springstoffen in hun bestelwagen hebben gehad, zijn (nog) niet bevestigd.
Het tv-station CBS meldde vanmorgen dat het trio de George Washington brug tussen New Jersey en New York in de lucht wou laten vliegen. De brug is één van de drie invalswegen uit het westen naar de miljoenenstad.

De FBI heeft huiszoekingsbevelen gekregen voor huizen en postbussen in Florida, meldde CNN onder aanhaling van politiebronnen. Speurders zouden meerdere verdachten op het oog hebben, die verbindingen met het zuiden van de Sunshine State hebben.

De politie zou een eerste houvast hebben gekregen aan de passagierslijsten van de vier gekaapte vliegtuigen. In één ervan zou een microfoon open zijn gebleven. Speurders luisteren de opnames hiervan af, om meer te weten te komen over wat er zich aan boord heeft afgespeeld.

De politie van Massachusetts heeft minstens vijf mannen geïdentificeerd, die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen dinsdag in New York en Washington. Dat heeft de krant de Boston Herald gemeld. De vijf zijn allemaal afkomstig uit het Midden-Oosten.

Twee van de verdachten zijn broers uit de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de krant zou één van hen een piloot zijn. Twee andere verdachten zouden vanuit Oregon een vliegtuig richting Boston hebben genomen. Vanuit Boston vertrokken de toestellen die werden gekaapt om te dienen als vliegende bommen.

Volgens de Boston Herald verbleven deze twee mannen in Canada en zouden ze van daaruit de VS zijn binnegekomen.

Nog volgens de krant zouden de terroristen, eens in het vliegtuig, de bemanningsleden hebben gedood om zich daarna meester te maken van het toestel. Over welk van de vier gekaapte toestellen het gaat, meldde de krant niet. De kapers zouden met messen zijn gewapend. De politie vond ook een huurwagen, waarin een handleiding voor piloten, opgesteld in het Arabisch, lag.