BRUSSEL - Het Kartel, het artsensyndicaat dat vooral huisartsen vertegenwoordigt, zegt tevreden te zijn met het bedrag dat de regering voor de gezondheidszorg in 2003 uittrekt. Het grootste Belgische artsensyndicaat, het BVAS, vindt het budget nog onvoldoende.

De ziekteverzekering krijgt in 2003 een bedrag van 15,343 miljard euro, een stijging met bijna 6,5 procent tegenover dit jaar. Enkele weken geleden hadden de zorgverstrekkers (artsen+ziekenhuizen) unaniem het bedrag van 16 miljard euro geopperd.

Maar het Kartel is toch tevreden met het bereikte resultaat. ,,Op deze manier heeft de regering de nodige inspanningen gedaan om de continuïteit van de gezondheidszorg te garanderen'', luidt het. Het Kartel hoopt dat de middelen zullen worden gebruikt om de intellectuele prestaties (raadplegingen) van huisartsen en specialisten te herwaarderen.

,,Minister van Sociale Zaken Vandenbroucke heeft zich duidelijk ingespannen voor de gezondheidszorg'', aldus BVAS-ondervoorzitter Marc Moens, ,,maar dit bedrag zal toch nog niet volstaan. Het BVAS blijft er bij dat er 16 miljard euro nodig is'', zegt Moens nog.