RAMALLAH - De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft woensdag de oorlog verklaard aan het terrorisme. Hij gaf zijn veiligheidsdiensten het bevel om alle Palestijnse aanslagen op Israëlische burgers te voorkomen. Maar hij voegt eraan toe dat zijn politie door Israëlische aanvallen zo verzwakt is dat ze de opdracht niet zonder hulp uit het buitenland kan uitvoeren.
Met zijn verklaring lijkt Arafat te willen voorkomen dat Israël vergeldingsacties uitvoert voor de zelfmoordaanslag van gisteravond. Die heeft aan vijftien Israëliërs en de dader het leven gekost.

De Israëlische minister van Onderwijs Limor Livnat zei na de aanslag dat de Israëlische regering zich zou gaan beraden over de vraag of Arafat moet worden uitgewezen.

Arafat is ,,als voorzitter van de Palestijnse Autoriteit'' volledig bereid deel te nemen aan de ,,strijd tegen het terrorisme'' zoals de Amerikaanse regering en de rest van de internationale gemeenschap die momenteel voert. Hij stelt voorts dat er zo snel mogelijk een internationale vredesmacht naar de regio moet worden gestuurd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig