NAMEN - Premier Guy Verhofstadt noemt de verklaringen van oud-VLD-senator Leo Goovaerts ,,ronduit crapuleus''. Dat heeft hij vandaag op de VRT-radio gezegd. Goovaerts zei tijdens het voorbije weekend dat hij in 1988 een lening van 2 miljoen frank (50.000 euro) aan Guy Verhofstadt had toegestaan en dat die niet werd terugbetaald.
De premier reageert voor het eerst zelf op de beschuldigingen van Goovaerts. ,,Voorzitter De Gucht van de partij heeft, geloof ik, al voldoende met alle mogelijk stukken aangetoond dat het een volledige aaneenrijging van leugens is en dat het de omkering is van de waarheid. Ik denk dat de toelichting van de partijvoorzitter heel klaar en heel duidelijk is geweest en dat het hier gaat om iemand die echt, ik zou zeggen, met crapuleuze praktijken probeert mensen in diskrediet te brengen'', aldus Verhofstadt.

Volgens VLD-voorzitter Karel De Gucht ging het om een gift aan de partij en niet om een persoonlijke lening van Goovaerts aan Verhofstadt. De partij ontkent ook dat aan Goovaerts een ambt zou zijn beloofd om de schuld kwijt te schelden.