Langs de noordoostelijke flank van een stevig hogedrukgebied met centrum boven de Atlantische Oceaan, wordt er als het ware via een noordwestelijke glijbaan steevast onstabiele en koude lucht over onze regio aangevoerd.

Morgen is het eerst erg grijs en regenachtig. De bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of motregen. Er worden evenwel geen grote neerslaghoeveelheden verwacht. In de loop van de voormiddag trekt deze zwakke regenzone geleidelijk aan naar het zuidoosten en wordt het vanuit het noordwesten stilaan wat droger. Voor opklaringen moet er gewacht worden tot na de middag. Dan wordt het vooral in het centrum en westen wat vriendelijker met tussenin zelfs iets bredere opklaringen. In het oosten daarentegen blijft de bewolking eerder dominant en is er, na het wegtrekken van de regen, steeds kans op een lokale bui. Met minima rond 17 graden wordt het andermaal iets te fris voor de tijd van het jaar. De wind ruimt in de loop van de dag naar noordwest en wordt meest matig, aan zee met vlagen vrij krachtig. Morgennacht valt er eerst mogelijk nog een allerlaatste bui in het oosten van het land. Nadien wordt het ook daar, net zoals elders, meestal droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In die opklaringsgebieden kan het dan ook flink gaan afkoelen. Op de Hoge Venen daalt het kwik tot in de buurt van 6 graden terwijl elders het kwik blijft steken in de buurt van 10 graden. Door het afzwakken van de naar west draaiende wind, kan er tegen de ochtend wat nevel en lokaal zelfs een mistbank ontstaan.

Vooruitzichten:

Vrijdag lijkt het weer alvast nog best mee te vallen. Bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen blijft het vooral in het westen en centrum meestal droog. In het oosten is er vooral in de namiddag kans op een bui. De maxima komen uit in de buurt van 17 graden. Zaterdag wordt er in de strakke noordwestelijke stroming een actieve regenband over ons land aangevoerd, resulterend in grijs en regenachtig weer met weinig of geen opklaringen. Het wordt niet warmer dan 18 graden. Zondag slingert diezelfde storing nog steeds over ons land en moet er eigenlijk weinig beterschap verwacht worden. Het blijft meestal zwaar bewolkt tot betrokken en geregeld valt er wat regen. De maxima bevinden zich steeds in de buurt van 17 of 18 graden.

Bron: MeteoServices

Het weer in uw streek: 0900-35-987

(18,15 fr./minuut)

www.meteoservices.be