LEVERKUSEN - Een partij pillen ter bevordering van de mannelijke potentie die getest werden door het Duitse farmaceutica-concern Bayer, is uit een laboratorium ontvreemd, zo is door een woordvoerder van Bayer bekendgemaakt.

,,Nadat we één pil misten, hebben we een intern onderzoek gevoerd en zijn tot de slotsom gekomen dat het ongetwijfeld gaat om meer pillen. Onmiddellijk is het parket verwittigd'', aldus woordvoerder Roland Ellmann.

De potentiepil Vardenafil een concurrent voor Viagra, zou volgens de plannen tegen 2002 worden gecommercialiseerd. De groep stond op het punt een goedkeuringsaanvraag in te dienen.

De Duitse sensatiekrant Bild kwam vandaag met het verhaal dat ,,duizenden'' pillen uit het testlab gesmokkeld werden door Bayer-werknemers en tegen 20 mark het stuk (372 frank, 9,22 euro) verkocht werden in discotheken in Keulen, Leverkusen en Bergisch Gladbach.

Vier weken lang zouden minstens 500 pillen per dag uit het lab weggenomen zijn, aldus Bild. Het blad citeerde overigens een specialist volgens wie het gebruik van Vardenafil samen met Extasy of 'poppers' tot plotse hartstilstand kan leiden. De Bild-versie van het verdwijnen van de pillen is door Bayer niet bevestigd.