Een Atlantisch hogedrukgebied bouwt op richting de Britse eilanden, waardoor regenzones boven België verzwakt worden. Een drogere periode meldt zich aan. Toch ligt een omvangrijk en complex lagedrukgebied niet ver ten oosten van de Benelux en dat betekent dat vooral de Ardennen en de Gaume gevoelig blijven voor wolkenvelden. De weermodellen laten zelfs uitschijnen dat het tot en met woensdag overwegend droog blijft.

Morgen ligt een verzwakte regenzone nog altijd over het oosten van het land. Hierdoor is het overwegend bewolkt in de Ardennen en de Kempen, met hier en daar ook enkele regendruppels. Het gaat echter om kleine hoeveelheden. Het westen en het centrum van het land houdt het droog, met in eerste instantie nog vrij veel wolkenvelden, maar in de loop van de dag drijven steeds breder wordende opklaringen binnen. Later kan de zon ook in de Kempen doorbreken. In de koele lucht kan het kwik klimmen naar een landelijk gemiddelde van 12 graden. Vooral de schrale noordnoordoostelijke wind zal een dominante rol spelen, krachtig aan zee en boven land zijn er rukwinden tot 60 á 70 km/u. Morgennacht neemt de wind in kracht af tot zwak of matig, windkracht 2 tot 4. De sterrenhemel kan af en toe tussen de wolkenvelden aanschouwd worden. In het oosten bevinden zich de meeste wolkenvelden, terwijl het westen de beste papieren heeft, waarbij het overal droog blijft. Uiteindelijk zal het kwik in de loop van de nacht dalen naar gemiddeld 5 graden in Vlaanderen en naar circa 3 graden in de hogere Ardennen.

Vooruitzichten:

Zondag hebben de Ardennen nog steeds te maken met de restanten van de regenzone. Het blijft weliswaar droog, maar de wolkenvelden zullen overheersen. In Vlaanderen is het wisselend bewolkt met zonnige perioden. Een schrale noordoostenwind houdt de maxima op circa 14 graden. Maandag houdt het droge weer aan. Er zijn van tijd tot tijd vrij veel wolkenvelden, maar de zon krijgt ook haar plaats aan de hemel. De schrale noordoostenwind neemt iets in kracht af en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. Aan de Kust wordt het een graad of 15, in de Kempen kan het 17 graden worden. Dinsdag is nog vrij onzeker. Het ziet ernaaruit dat het overwegend droge weer standhoudt. Stralend zonnig wordt het niet, maar er is een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Bij genoeg zonneschijn kan het kwik klimmen naar 16 graden, plaatselijk zelfs naar 18 graden.