BRUSSEL - Het gemeenschappelijk vakbondsfront (CNE-LBC, SETCa-BBTK) bij warenhuisketen Carrefour dreigt volgende week met acties als de directie haar beloftes niet nakomt. Dat heeft vakbondsman Jean-Raymond Demptinne (CNE) vandaag meegedeeld.
,,Toen Carrefour GB overnam, maakte de Franse distributiegroep bekend dat er banen zouden sneuvelen. In de ondernemingsraad hebben we daarover nog niets vernomen'', aldus Demptinne. Volgens de vakbondsman werden de syndicaal afgevaardigden van de supermarkten op 1 januari 2002 voor de voldongen feiten geplaatst.

Vanochtend rond 10.00 uur betoogden enkele vakbondsleden voor de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Ze werden ontvangen door de Belgische Human Resources-directeur omdat de Franse topman Joël Saveuse hen weigerde te ontvangen.

Uiteindelijk kreeg een delegatie vakbondslui Saveuse toch te zien, aldus Demptinne. ,,Hij bevestigde dat de beslissingen door de Belgische directie genomen werden en tevens overgemaakt zijn aan het management in Frankrijk. De Belgische directie vertelde ons nochtans dat Frankrijk alle beslissingen neemt. Er is dus een probleem van desinformatie'', stelt Demptinne.

Inmiddels staat er voor de vakbonden een nieuwe ontmoeting met de Franse directie op de agenda. Ook is volgende week een buitengewone ondernemingsraad gepland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig