JAMMU - Na enkele weken van betrekkelijke rust tijdens de ramadan is de strijd tussen India en Pakistan in de omstreden provincie Kashmir weer opgelaaid. Bij drie schietpartijen langs de grens die Kashmir verdeelt tussen India en Pakistan vielen zes doden, aldus het Indiase leger.
India had een bestand afgekondigd tijdens de ramadan, die vorige week eindigde, en het bestand tot 26 januari verlengd. Pakistan respecteerde het bestand in het grensgebied en trok zelfs een aantal militairen terug.

Maar vandaag laaiden de gevechten weer op bij een grenspost in Arhayee Mandi, 200 kilometer ten noordwesten van Jammu. Daar kwamen twee Indiase militairen en twee burgers om. Verder naar het noorden overvielen Pakistaanse militairen een Indiase grenspost, waarbij nog een Indiase militair omkwam. Een Indiase paramilitair zou zijn omgekomen door een beschieting door Pakistaanse militairen bij de grens in de sector Hiranagar, 80 kilometer ten zuiden van Jammu.

Een woordvoerder van de Pakistaanse guerrillabeweging Al Badr beweerde dat zijn beweging twee aanvallen had uitgevoerd en 25 slachtoffers had gemaakt onder het Indiase leger, maar het leger ontkende dat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig