SEOEL - De Nederlandse bondscoach van Zuid-Korea, Guus Hiddink, bevestigt vandaag dat hij stopt als bondscoach en terugkeert naar Europa. Zuid-Korea was samen met Turkije de toernooiverrassing van het wereldkampioenschap voetbal. Het werd pas in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland.

Hiddink bevestigdt dat hij gesprekken voert met zijn ex-club PSV Eindhoven, maar dat hij Zuid-Korea wel nog zou willen helpen om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in 2004 en het WK 2006.

,,Niets is al beslist momenteel'', zegt Hiddink. ,,De belangrijkste onderhandelingen worden voor het moment gevoerd met PSV Eindhoven, dat me gevraagd heeft wat ik van plan was na het WK. Verscheidene andere clubs zijn geïnteresseerd; ik keer terug naar Nederland op het einde van de week.''

,,Mijn volgende uitdaging is om aan de slag te gaan bij een Europese club, waar ik mij dagelijks met de spelers kan bezighouden'', verduidelijkt de Nederlander. ,,Maar ik zou de banden met Zuid-Korea willen behouden. Ik zou willen blijven helpen aan de ontwikkeling van het Zuid-Koreaanse voetbal''.