BRUSSEL - De Belgische uitzendgroep Creyf's heeft het Brusselse softwarehuis Bureau van Dijk Computer Services overgenomen. Creyf's ondertekende gisteren met de drie referentieaandeelhouders, die samen 52,1 procent van de aandelen aanhouden, een akkoord. De exacte overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Creyf's verwacht dat Bureau Van Dijk vanaf 2002 winst zal opleveren.
De overname moet wel nog groen licht krijgen van de mededingingsautoriteiten. Creyf's brengt nu een openbaar bod uit op de overige aandelen van Van Dijk. De aandeelhouders krijgen in ruil voor één aandeel Van Dijk één obligatie Creyf's. De obligaties hebben een nominale waarde van 25,5 euro en een looptijd van 5 jaar met een interestvoet van 6 procent per jaar. Voor de belegger zou dit een premie betekenen van 50 procent op de laatste koers. Het aandeel van Dijk werd afgelopen vrijdag geschorst, de waarde bedroeg toen 17 euro.

Creyf's is van plan na het openbaar bod de notering op Euronext Brussel te laten schrappen.

Met de overname wil Creyf's haar klanten totaaloplossingen bieden op het vlak van IT en engineering, naast het bestaande aanbod van uitzendarbeid, zo luidt het bij de bekendmaking vandaag. Bureau Van Dijk zal binnen Creyf's zijn eigen identiteit behouden.

Het computerdienstenbedrijf was al enkele maanden op zoek naar een partner of overnemer. Eind maart werd de notering enkele dagen geschorst toen bekendraakte dat de groep met Creyf's overnamegesprekken voerde. Die liepen toen op niets uit.

Bureau van Dijk realiseerde in 2000 een omzet van 1,263 miljard frank, omgerekend 31,31 miljoen euro, tegen 1,205 miljard of circa 29,87 miljoen euro het jaar voordien. Het nettoresultaat zakte tot 93,17 miljoen frank of 2,3 miljoen euro tegen 117,86 miljoen frank of 2,9 miljoen euro in 1999.