BRUSSEL - Het radiostation 4FM dient vandaag klacht in tegen de nv Vloro (Radio Contact) en tegen onbekenden wegens laster. Dat deelt 4FM mee in een persbericht.
4FM stapt naar de Brusselse rechter omdat de nv Vloro vrijdag bij het parket van Antwerpen klacht met burgerlijke partijstelling ingediend heeft tegen Frank Verstraeten. Die klacht heeft te maken met de toekenning van de erkenning tot landelijke radio die werd verleend aan 4FM. Volgens Contact bestaan er indicaties dat Frank Verstraeten de aandelenhandel heeft gemanipuleerd van Think Media. Dat heeft 50 procent in 4FM.

,,Dat gerucht is het zoveelste in een lange rij,'' aldus gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van 4FM in de persmededeling. ,,Ze zijn stuk voor stuk foutief, lasterlijk en niet gebaseerd op feiten. Het enige doel bestaat erin 4FM schade toe te brengen.''

,,De stap van Radio Contact volgt op intensieve pogingen van de RTL-Groep, aandeelhouder van Radio Contact, om een partnership te sluiten met 4FM. Nu 4FM daar niet op in wil gaan, gooit men het daar blijkbaar over een andere boeg,'' aldus Caerts. ,,We hebben tot vandaag nooit gereageerd op de geruchten, maar dit is een brug te ver. We dienen klacht in tegen de nv Vloro (Radio Contact).'' 4FM dient ook klacht in tegen onbekenden omdat ze naar eigen zeggen niet weet wie het verhaal van de aandelenmanupilatie heeft verspreid.