ANTWERPEN - De Antwerpse onderzoeksrechter die belast is met het dossier van de doodslag, gisterenmorgen op de Antwerpse Linkeroever, heeft de tapes van de alarmcentrale 101 in beslag genomen. Op 1 januari omstreeks 8.20 uur vond de politie het levenloze lichaam van de 37-jarige Ines Verheggen in haar appartement aan de Esmoreitlaan. Een buurvrouw had sinds 6 uur 's ochtends minstens driemaal naar de 101 gebeld.
De vrouw was neergestoken door haar vriend, die zich nadien had verschanst in de flat. Mogelijk hadden de politiediensten het leven van het slachtoffer kunnen redden door sneller op te treden. De dader werd opgepakt en bekende de feiten.

De Antwerpse korpschef heeft gisteravond, op de dag zelf van de feiten, een intern onderzoek bevolen naar professionele fouten bij de behandelingen van de oproepen. Dat intern onderzoek binnen de Antwerpse politie wordt nu bemoeilijkt door de inbeslagname. Het strafonderzoek heeft in deze immers voorrang.

Het Antwerps parket heeft nog geen proces-verbaal van de politie over dit mogelijke schuldig verzuim ontvangen. Dat zei de woordvoerster vanochtend. De onderzoeksrechter heeft de tapes in beslag laten nemen in het kader van het onderzoek naar de doodslag. Als hij tijdens dit onderzoek op andere misdrijven stoot, zoals het mogelijke schuldig verzuim van de politiediensten, dan kan hij een tweede dossier laten opstarten of het bestaande dossier uitbreiden.