Een omvangrijke depressie met centrum boven Noord-Nederland domineert momenteel de Europese weerkaart. Regengebieden en buienlijnen maken rondjes rond deze depressie en passeren dus regelmatig over ons land.

Morgenvroeg valt er vooral in het westen van het land nog steeds wat regen of komen er enkele buien tot ontwikkeling, aan zee eventueel zelfs met onweer. Meer naar het oosten is het aanvankelijk nog droog, maar in de loop van de voormiddag wordt de bewolking ook daar dreigender, uiteindelijk ook gevolgd door perioden met regen of buien. Er is dan in het hele land kans op onweer. Dit regenachtige en buiige weer houdt vervolgens de hele dag aan. De zon komt er vrijwel niet bij te pas. Met maxima variërend tussen 14 en 18 graden wordt het gevoelig frisser. De naar het westnoordwesten ruimende wind waait meestal matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, en er kunnen rukwinden voorkomen van 50 tot 60 km/u. 's Avonds en 's nachts blijft het meestal zwaar bewolkt tot betrokken en verspreid in het hele land vallen er nog enkele buien, al zullen de buien wel degelijk in aantal verminderen naarmate de nacht vordert. Een enkele bui kan nog steeds gepaard gaan met onweer. De verder naar het noorden ruimende wind waait in het binnenland nog steeds matig, aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u. De minima schommelen tussen 9 graden in de Ardennen en 11 á 13 graden elders.

Vooruitzichten:

Ook zondag ziet het er niet te best uit. Het blijft meestal zwaar bewolkt tot betrokken met perioden met regen of enkele buien. De kans op onweer is klein maar niet volledig uit te sluiten. Tussen de buien door zullen er evenwel ook steeds droge perioden zijn, al blijft de zon een eerder schaars artikel. De maxima blijven laag en schommelen tussen 14 en 19 graden. Door de matige noordenwind wordt het koudegevoel nog wat benadrukt. Deelnemers aan de Gordel voorzien zich dus best van warme kledij die daarbij ook wat bescherming biedt tegen regen en wind. Vanaf maandag wordt het uiteindelijk allemaal terug wat vriendelijker onder impuls van drukstijgingen boven onze regio. Het wordt dan wisselend bewolkt en afgezien van een enkele bui blijft het toch wel overwegend droog. De maxima komen terug op een iets hoger niveau uit en schommelen rond een landelijk gemiddelde van 20 graden. Dinsdag blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en flinke zonnige momenten. De maxima handhaven zich dan in de buurt van 20 graden.