BRUSSEL - De hele vaudeville omtrent de transfer van Souleymane Youla wekt niet alleen wrevel bij de Lokerse supporters maar ook trainer Georges Leekens is niet te spreken over de manier waarop alles gebeurde. Leekens overweegt zelfs om op te stappen wanneer het transfergeld niet onmiddellijk wordt geïnvesteerd in een vervanger voor Youla.

,,Die hele heisa omtrent de transfer van Youla lijkt meer weg te hebben van 'comedy capers' dan van wat voetbal en al wat daar rond hangt feitelijk is'', aldus een onthutste Georges Leekens. ,,Ik heb Youla niet gezien deze morgen op de training dus zal hij wel verpatst zijn aan Anderlecht. Ik kreeg gisteravond laat nog een telefoontje dat hij weg zou zijn. Voor de rest moet ik ook alles via journalisten vernemen.''

Had voorzitter Lambrecht geen ambitie om aan de sub-top van de klassering te spelen? ,,Die ambitie moet inderdaad hoogdringend herbekeken worden indien men zijn beste speler van de hand doet. Misschien wou de voorzitter zeggen dat wanneer hij een plaats ambieerde binnen de eerste vier of vijf hij de onderkant van de klassering bedoelde in plaats van de kop''.

,,Ik neem hiermee geen vrede. Er moet kost wat kost versterking komen bij Lokeren. Men moet niet meer rond de pot draaien. Ik geef mezelf een weekend de tijd om alles op een rijtje te zetten. Of ik dan voor mezelf uitmaak of er nog toekomst voor mij is bij Lokeren dat laat ik in het midden. Neen, geef me een weekend de tijd. Dan vertel ik iets meer'', aldus Georges Leekens.

Of de relatie tussen Georges Leekens en het bestuur door de hele soap rond Youla danig verpest is zal de toekomst uitwijzen. Feit is dat het Lokerse bestuur de volle laag krijgt van de supporters die hun lieveling Youla niet graag zien vertrekken naar Anderlecht.