ANTWERPEN -- Bij het bedrijf Crown Cork in Deurne hebben de werknemers de productie een tijdlang stilgelegd. Aanleiding was de aangekondigde herstructurering, waardoor 39 banen op de tocht staan. De voorbije jaren zijn in het bedrijf al enkele honderden jobs verdwenen.
Crown Cork maakt onder meer conservenblikken en spuitbussen. Volgens Eddy Geelen van de directie boekt het bedrijf al jaren verlies. De nieuwe herstructurering zou dan ook nodig zijn om Crown Cork opnieuw winstgevend te maken.

Volgens Geelen moet een onderdeel van de food afdeling (blikjes) naar Engeland verhuizen omdat daar een nieuwe techniek kan worden aangewend, die in de vestiging in Deurne niet kan worden toegepast. Daardoor moeten 25 arbeiders en 7 bedienen afvloeien. Daarnaast moeten in de spuitbussenafdeling ook 7 bediendenjobs verdwijnen.

Bij Crown Cork in Deurne werken momenteel 357 mensen. Tien jaar geleden werkten er nog bijna 1.000, maar het bedrijf ging al door verschillende herstructureringen. Binnenkort starten de onderhandelingen over de nieuwste herstructurering.