LOS ANGELES - Het Amerikaanse mannenblad Playboy gaat binnenkort de concurrentie aan met Barbie door eigen blootpoppen op de markt te brengen. In tegenstelling tot de Barbie-pop zijn de plastic-versies voor volwassenen in ,,anatomisch correcte'' maten weergegeven.
Het eerste exemplaar wordt het evenbeeld van Victoria Silvstedt, Playmate van het (vintage) Jaar 1997, en zal vanaf maart 2002 in specifieke winkels en via het internet verkrijgbaar zijn.

De plastic dames zijn 40 centimeter groot en exclusief bestemd voor volwassenen. De eventuele garderobe van de poppen bestaat onder meer uit lingerie, een mantel, schoentjes en accessoires met het beroemde Playboy-logo. De populairste Playmates die de geschiedenis van het Playboy magazine hebben gehaald, zullen model staan voor de poppen.

Volgens The Stronghold Group, de firma die de Playboy-speeltjes produceert, ,,is deze pop de meest realistische pop die ooit werd gemaakt. Alle details worden tot in de puntjes gerespecteerd, tot en met de lijnen van de handpalm.'' Voor slechts 50 dollar (zo'n 2300 BEF) kan elke man voortaan zijn favoriete Playmate mee naar huis nemen. Ze zullen echter snel moeten zijn, want de verkoopsoplage van elke pop wordt wereldwijd tot 30.000 exemplaren beperkt.