KUMAMOTO - Het blessureleed binnen de Belgische selectie is achter de rug, dat meldt perswoordvoerder Nicolas Cornu van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Voor het eerst sinds hun aankomst in Japan hebben de Rode Duivels vanmiddag in Kumamoto met de volledige groep een training afgewerkt.
Vandaag stonden er twee trainingen op het programma. Tijdens de voormiddag trainden Glen De Boeck en Gert Verheyen nog apart, tijdens de namiddagsessie waren ze wel van de partij. Ook Danny Boffin sloot aan bij de groep in de namiddag. De speler had aan de uitstap naar de Aso-vulkaan gisteren een lichte zonneslag overgehouden en moest met hoofdpijn verstek laten gaan voor de voormiddagtraining.

De Rode Duivels hebben er ondertussen hun eerste tactische training in Japan op zitten. In de namiddag werden wat wedstrijdsituaties nagespeeld.

Morgen doen de Belgen het rustig aan. De voormiddag wordt gereserveerd voor wat ontspanning, in de namiddag staat er een lichte training op het programma. Morgenavond wacht de Belgische delegatie een optreden van Clouseau.