BRUGGE -- Brigitte Becue heeft nu ook zelf bevestigd dat ze naar de Zuid-Afrikaanse zwemclub in Kaapstad trekt, waar ze zal getraind worden door de Hongaar Karoly von Törös. De geruchten over de toekomst van Becue wezen al langer in die richting. Vandaag maakte Becue op een persconferentie in Brugge een einde aan de speculaties.
Becue zei dat ze voor de 58-jarige Hongaarse coach koos omwille van zijn hardere Hongaarse trainingsmethodes. Met hem wil ze vooral mikken op de wereldkampioenschappen in juli in Japan en de Europese kampioenschappen, klein bad in Antwerpen.

De Hongaar Karoly von Toros werd in 1942 in Debrcen geboren. In 1965 vluchtte hij naar België waarna hij waterpolo speelde bij Maccabi en er zelfs Belgische kampioen werd. Daarna begon hij een trainerscarrière bij Maccabi en Mol. Hij werd nationaal coach met Herman Verbauwen, Lucien Pirsson en Willy Degroote. In 1984 trok hij naar Zuid-Afrika waar hij zijn trainersloopbaan succesvol verderzette. Momenteel is hij er nationaal coach en clubcoach van Vinyard Club. Becue zal in Zuid-Afrika samen trainen met Sarah Poewe. Voor Becue betekent de overstap ook het einde van een lange tijd alleen trainen in een Brugs bad. Haar coach zal nu dagelijks langs de kant staan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig