LONDEN -- Rebellen in het West-Afrikaanse land Sierra Leone hebben elf Britse soldaten gegijzeld. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie bevestigde vandaag dat van de gegijzelden een boodschap is ontvangen.
"Zij worden gegijzeld, maar we weten niet door wie", aldus de woordvoerder. "Zij stellen het wel." De soldaten maken deel uit van een contingent van 250 Britten, dat in het door burgeroorlog verwoeste land de regeringstroepen moet opleiden.

Volgens het ministerie van Defensie werden de soldaten vrijdag al ontvoerd. Zij werden gegijzeld in de regio 65 kilometer ten oosten van de hoofdstad Freetown die onder controle staat van de zogenaamde 'Wild Side Boys'. Dat is een groep die oorspronkelijk aan de kant van de regering streed, maar daarna van kamp wisselde. Vermoedelijk zijn de militairen gekidnapt ergens tussen de steden

Masiaka en Forudugu.

In juli had een commando van Britten en VN-troepen een Britse majoor en een aantal VN-soldaten na een gijzeling van twee maanden uit handen van de rebellen bevrijd. De rebellen van het RUF strijde zowel tegen de regering als tegen de Britse soldaten én de VN-troepen van de UNAMSIL-missie. De VN-macht bestaat uit Indiase, Nigeriaanse en Ghanese soldaten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig