LEUVEN - De derdeklassers Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Stade Leuven en eersteprovincialer Daring Leuven fusioneren. De nieuwe voetbalploeg treedt volgend seizoen aan in derde klasse en zal haar thuismatchen spelen in het Leuvense Sportcentrum, het huidige stadion van Stade Leuven. Dat is tijdens een vergadering gisteravond principieel beslist.
Er werd een voorlopig directiecomité samengesteld bestaande uit de voorzitters Richard Keustermans (Stade Leuven), Henri Kumps (Oud-Heverlee), Henri Merckx (Daring Leuven) en Chris Vandebroecke, die de niet-clubgebonden groep vertegenwoordigt.

Dit comité zal voorstellen uitwerken inzake organogram, naam, clubkleuren... Er wordt een nieuwe VZW opgericht ter vervanging van de 3 bestaande, die ontbonden worden.

De fusie is bedoeld om op termijn in het Leuvense een topclub uit te bouwen. Oud-Heverlee staat momenteel in de bovenste regionen van de rangschikking, maar besliste omwille van het gebrek aan middelen geen licentie aan te vragen voor tweede klasse. Stade Leuven staat in 3B in de tweede helft van de rangschikking, maar kampt met schulden. Gehoopt wordt dat met de fusie meer sponsordeuren zullen opengaan.