Na de doortocht van een storing die afgelopen nacht en vanochtend wat regen met zich meebracht, wordt er gevoelig zachtere lucht aangevoerd. De maxima komen op hogere waarden uit en het wordt ook 's nachts niet meer zo koud.

Morgen is het eerst nog zwaarbewolkt in het centrum en het oosten, met mogelijk nog een spatje regen. Stilaan blijft het overal droog en volgen er breder wordende opklaringen. Deze opklaringen zijn in de ochtend al aanwezig in het westelijk landsgedeelte en zullen zich vooral tegen de middag en na de middag ook elders manifesteren. Er wordt zachte lucht aangevoerd en dat werd al vanochtend duidelijk met minima rond 12 of 13 graden. In de Ardennen zakte het kwik onder 10 graden. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten of het zuiden, windkracht 2 tot 3 aan zee soms 4. Morgennacht kan het ondanks de aanwezige zachte lucht toch nog behoorlijk afkoelen. Dat komt door de erg brede opklaringen. Plaatselijk wordt het zelfs helder, waardoor het vooral in de Ardennen behoorlijk koud wordt met minima rond 6 graden. Elders zakt het kwik tot waarden tussen 8 en 11 graden. De zuidelijke wind luwt tot zwak, kracht 1 of 2. De kans op mist is evenwel minimaal.

Vooruitzichten:

Er komt in het weekend stilaan een zuidwestcirculatie op gang. Deze klassieke verschijning in de herfst brengt erg wisselvallig en vooral winderig weer met zich mee, waarbij er geregeld wat regen of enkele buien vallen. Het voordeel is evenwel de aanhoudende aanvoer van erg zachte lucht. Vrijdag wordt een erg aangename herfstdag. Er is flink wat zon en het kwik kan klimmen tot waarden tussen 17 en 21 graden. Plaatselijk is zelfs 22 graden niet uitgesloten. Zaterdag komt er meer bewolking opzetten, maar zijn er aanvankelijk nog brede opklaringen. Stilaan neemt de kans op een buitje toe en later in de namiddag volgen er vanuit het westen perioden met regen. Het wordt echter nog erg zacht met maxima tussen 18 en 22 graden. Zondag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Na de middag wordt het betrokken en volgt er regen vanaf de Kust. Het blijft nog steeds zacht met maxima tussen 16 en 20 graden, maar er komt wel flink wat wind opzetten.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)