TBILISI - Een bataljon van de Georgische Natoniale Garde heeft vandaag met drie tanks en twee pantserwagens tijdens een oefening koers gezet naar een legerbasis en die bezet. De commandant van de Nationale Garde, generaal-majoor Dzhemal Chumburidze, zei dat de militairen uitbetaling van hun loon eisen en betere arbeidsvoorwaarden. Militairen op de legerbasis die niet aan de actie wilden deelnemen, zijn vrijgelaten.
De Georgische minister van veiligheidszaken Vakhtang Kutateladze schatte de situatie echter anders in: volgens hem is de actie van de militairen een poging tot staatsgreep. De beveiliging van het parlementsgebouw in Tbilisi is opgevoerd, evenals die van het belangrijkste regeringsgebouw in de Georgische hoofdstad.

Generaal Chumburidze is met de opstandige militairen gaan onderhandelen. Hij zegt dat ongeveer duizend militairen, zowel van de Nationale Garde als van het ministerie van binnenlandse zaken, deelnemen aan de protestactie. Minister van defensie David Tevzadze is ook naar de legerbasis gegaan om te overleggen. Chumburidze verwacht dat misschien vandaag nog overeenstemming kan worden bereikt met de militairen.