GENT - De Gentse politie heeft woensdag 26 jongeren opgepakt die in de buurt van het Zuidpark rondliepen. De actie volgt op klachten van voorbijgangers en personeel van de Stedelijke Bibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein. Ook werden vorige week in de buurt drie feiten van steaming gepleegd. De jongeren werden afgevoerd en na identiteitscontrole weer vrijgelaten.
,,De actie kadert niet in een gerechtelijk onderzoek, maar ze volgt wel op concrete meldingen en klachten in een recent verleden. Bovendien werden daar vorige week nog drie feiten van steaming gepleegd, feiten waar uiteraard een onderzoek naar ingesteld is'', aldus de woordvoerder van de Gentse lokale politie Manuel Mugica Gonzalez.

,,De actie volgt op wekenlange observaties van onze gespecialiseerde brigades. Ze verliep met het akkoord en in bijzijn van het Gentse parket, maar het ging om een bestuurlijke actie, ter handhaving van de openbare orde.''

,,De jongeren die werden opgepakt, worden niet verdacht van bepaalde feiten, maar ze werden in het verleden wel in het gezelschap gesignaleerd van jongeren die wel verdachten zijn. Ik moet zeggen dat de actie zelfs op begrip kon rekenen van de jongeren die werden opgepakt. In het verleden hebben wij op andere plaatsen in de stad, waar ook sprake was van problemen met jongeren, reeds gelijkaardige acties ondernomen. Nadien was de rust in de buurt weergekeerd'', aldus de politiewoordvoerder.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig