BRUSSEL -- Het oliestaatje Dubai bouwt een superdeluxe hotel met zicht op wat er onder de zeespiegel gebeurt. Dat meldt de Britse krant Sunday Telegraph Het hotel lijkt op een reusachtige kwal, wordt van de zon afgeschermd door kunstmatige wolken en bevindt zich onder de golven van de Perzische Golf.

Dit Hydropolis-hotel, zoals deze primeur gaat heten, biedt voor een luttele 5.000 euro per nacht een unieke ervaring, zo garanderen de initiatiefnemers. De Duitse architect Joachim Hauser, die de Hydropolis ontwierp, haalde zijn inspiratie bij auteur Jules Verne.

Zijn plan viel in goede aarde bij de koninklijke familie in Dubai, waar men zich zorgen begint te maken over de eindigheid van de oliereserves. Daarom willen de sjeiks het toerisme in hun land bevorderen, met als eerste resultaat 's werelds hoogste hotel: het 321 meter oprijzende Burj al Arab.

Het Hydropolis zoekt het niet richting hemel, maar richting zeebodem en belooft nog spectaculairder te worden. Met als sterkste troef het feit dat de gasten, zelfs vanuit hun kamer/kajuit kunnen genieten van wat er onder water allemaal te zien is. Zelfs de tocht naar de hotelingang, via een 600 meter lange transparante tunnel, belooft al de moeite waard te zijn. Om dat mogelijk te maken, wordt het hotel opgetrokken uit speciaal versterkt plexiglas, beton en staal.

Rijke gasten die bang zijn voor terroristen moeten een gevoel van veiligheid krijgen door allerhande voorzorgen, waaronder een anti-raket-radar. En als zich in een deel van het hotel toch een ramp voordoet, kan dit met waterdichte schotten worden afgegrendeld van de rest van het bouwwerk.

De bouw van de Hydropolis maar liefst 500 miljoen euro gaat kosten. Wat dan weer verklaart waarom de prijzen van de kamers en de suites op zijn zachtst gezegd niet voor iedereen zijn weggelegd. Maar in ruil daarvoor kan je vanuit je ongetwijfeld comfortabele bed dan ook vissen voorbij zijn glijden en zeeplanten zien bloeien.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig