BRUSSEL - Het aandeel Remi Claeys wordt vandaag na sluiting van de effectenhandel uit enkele indexen van Euronext Brussel gehaald. Dat is het gevolg van het openbaar bod tot aankoop waardoor de Zweedse groep Sapa meer dan 97 procent van het kapitaal van het aluminiumbedrijf heeft verworven. Remi Claeys stond totnogtoe genoteerd op de continumarkt, maar verhuist nu voorlopig naar de enkele fixingmarkt. Na het sluiten van de beurs op 8 oktober verdwijnt het aandeel evenwel van de beurs.
Sapa had in april aangekondigd dat het Remi Claeys Aluminium wou overnemen aan een adviesprijs van 27,8 euro per aandeel of ongeveer 77 miljoen voor het volledige pakket.

Afgevaardigd-bestuurder Chris Depreeuw had toen verklaard dat de persafdeling van zijn bedrijf zich op geografisch vlak perfect integreerde in de strategie van het Zweedse bedrijf. De productie van buizen zou volgens Depreeuw autonoom voortgezet worden binnen Sapa, dat actief is in de ontwikkeling en het in de handel brengen van profielaluminium.

De groep Sapa was al aanwezig in Europa (Nederland en Frankrijk), de Verenigde Staten en China en stelt 7.600 mensen tewerk.