NEW DELHI -- Mannen en vrouwen die op het punt staan in het huwelijksbootje te stappen, kunnen daar maar beter mee wachten tot begin mei 2004. Indiase astrologen waarschuwen er voor dat huwelijken die tussen 30 juli 2003 en 30 april 2004 afgesloten worden, gedoemd zijn om te mislukken. Dat meldt een Indiase krant.
De negen maanden tussen eind juli en eind april zijn een onheilspellende periode, in de Indiase astrologie bestempeld als ,,tara doobna'', letterlijk vertaald ,,je sterren zijn tanende''. Paartjes die dan trouwen, zijn gedoemd om uit elkaar te gaan of zullen zich voor eeuwig ongelukkig voelen.

Eigenaars van feestzalen waar uitgebreide, Indiase huwelijksfeesten worden gehouden, zitten met de handen in het haar. Ze zien niet zozeer hun sterren, maar hun inkomsten gevoelig afnemen. ,,Tussen juli en oktober is geen enkel feest geboekt. Omdat astrologen de mensen bang maken, zien wij onze inkomsten dalen'', aldus een eigenaar van feestzalen.

In India worden nog heel wat huwelijken geregeld door de ouders of de oudsten van de familie. Indiase astrologen hebben daar een belangrijke rol omdat de horoscoop van de man of vrouw perfect moet passen bij een mogelijke partner.