LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) onderhandelt voort met de vakbonden in de hoop een nieuwe staking te vermijden. Vrijdag en zaterdag legde een deel van het grondpersoneel van BA op Londen Heathrow het werk neer. Zo'n 500 vluchten werden geschrapt, waaronder vluchten van en naar Brussel.
De vluchten van BA verlopen intussen opnieuw normaal, maar voor enkele duizenden gestrande passagiers moest een alternatief worden gevonden. Een honderdtal van hen heeft op Heathrow de nacht doorgebracht in een hotel.

Het personeel van BA staakte uit protest met een nieuwe werkregeling die morgen zou ingaan. Daarbij wordt gewerkt met een prikkloksysteem. Volgens de vakbonden laat het systeem toe om werknemers naar huis te sturen in kalme periodes en overuren te laten presteren op piekuren. De directie ontkent dat. Vandaag zitten beide partijen voor de tweede dag op rij rond de tafel om een oplossing te vinden in het sociaal conflict.

De vakbonden dreigen met nieuwe acties als er geen oplossing wordt gevonden. Volgens Ed Blisset, vertegenwoordiger van de Britse vakbond GMB, kan later op de dag een stemming onder het personeel worden georganiseerd om opnieuw te staken.