GENT - De geruchten omtrent de 'muzikale topact', vanavond op het podium aan Sint-Jacobs, zijn officieel bevestigd. Goran Bregovic, die bekend werd met zijn soundtracks voor Kusturica's films 'Time of the Gypsies' en 'Underground', zal rond 21.30 uur het podium aan het Sint-Jacobsplein beklimmen. Dat zegt Carlos Boidin van reclamebureau Imagine nv.
Aan Sint-Jacobs wordt vandaag 'One day for another world' georganiseerd: de eerste editie van een jaarlijks weerkerend evenement, dat in première gaat tijdens deze Gentse Feesten.

De initiatiefnemers van het evenement -- theaterbureau Frans Brood Productions bvba, reclamebureau Imagine nv en dansgezelschap Les Ballets C. de la B. -- hadden voor deze speciale dag drie muziekgroepen aangekondigd, waarvan minstens één tot 'de top van de internationale muziekscène' behoorde. De topact werd geheimgehouden, tot vanmorgen Carlos Boidin van Imagine nv bevestigde wat al enige tijd gefluisterd werd: Goran Bregovic zal 'One day for another world' opluisteren.

Het evenement, dat dit jaar in het teken van Oxfam Solidariteit staat, opent om 15 uur met het Australische 'Snuff Puppets', gevolgd door het Canadese 'Cirque du Soleil'. Die brengen een act uit Saltimbanco, dat vanaf 24 juli integraal in Oostende te zien is. Daarna is het onder andere de beurt aan 'Thesele Company', een theatergroep die begin jaren negentig in Zuid-Afrika werd opgericht om jongeren uit de township Soweto van straat te houden.

Naast Bregovic zullen ook Stef Kamil Carlens (zanger van Zita Swoon) en de Berlijnse DJ Ipek het podium beklimmen. De nieuwbakken minister van Ontwikkelingssamenwerking Marc Verwilghen (VLD) zal volgens de organisatoren het avondprogramma openen.