Op het midden van de Noordzee bevindt er zich een kern van hogedruk. Via een oostelijke stroming wordt er langs de zuidelijke flank van dit Hoog droge, van oorsprong polaire, landlucht over onze regio aangevoerd. Vanaf overmorgen verliest het hogedrukgebied stilaan wat van zijn pluimen, waardoor het weer naar het weekeinde toe wat aan kwaliteit moet inleveren.

Morgen krijgen we andermaal een stralend zonnige lentedag met zomerse allures voorgeschoteld. De zon maakt al van in de vroege uurtjes haar opwachting om aan een lange werkdag te beginnen. Alleen wat hoge wolkensluiers en vliegtuigstrepen zorgen voor wat afwisseling in de overigens staalblauwe hemel. Later kan er hier en daar in het binnenland een ondiep stapelwolkje ontstaan, evenwel zonder enig gevolg. Het wordt daarbij vrij warm met maxima in Laag- en Midden-België rond 22 graden. Aan zee blijft het kwik wat achter en wordt het maximaal 20 graden. De wind uit het oostnoordoosten waait meestal zwak tot matig, windkracht 3 tot 4. Morgennacht wordt het opnieuw een heldere en rustige nacht. Na het ondergaan van de zon koelt het echter vrij snel af. Dit maakt dat op een terrasje vertoeven zeker kan, maar dan wel met een trui bij de hand. Vooral op de Hoge Venen wordt het tegen de ochtend erg fris, met minima in de buurt van 6 graden. In Vlaanderen daalt het kwik tot waarden tussen 10 en 12 graden. De oostnoordoostenwind luwt tijdens de avond en wordt over het algemeen erg zwak.

Vooruitzichten:

Donderdag doen we er nog een stralend zonnige en warme lentedag bovenop. De zon zal de hele dag alomtegenwoordig zijn. De blauwe lucht wordt gesierd door wat hoge wolkensluiers, die geen belemmering voor de zon vormen. Het kwik bereikt op vele plaatsen zomerse waarden. Vrijdag begint de dag nog zeer zonnig, maar later komen er vanuit het zuiden toch enkele wolkenvelden opzetten. De zon blijft evenwel het weerbeeld domineren, maar niet meer zo uitgesproken zoals nu. Met maxima rond 24 graden wordt het opnieuw (bijna) zomers warm. Zaterdag wisselen wolkenvelden en flinke zonnige momenten elkaar voortdurend af, met daarbij de bemerking dat het de zonnige momenten zijn die overheersen. Het blijft aangenaam warm met maxima in de buurt van 23 graden.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)