SYDNEY - Lenny Krayzelburg heeft de olympische titel op de 200 meter rugslag veroverd. In de finale bleef de Amerikaan zijn landgenoot Aaron Peirsol en de Australiër Matthew Welsh voor. De Nederlandse Inge De Bruijn veroverde haar tweede Olympische titel.
De 24-jarige Krayzelburg, die ook olympisch kampioen werd op de 100 meter rugslag, won de afstand in 1:56.76 minuten. De Amerikaan Aaron Peirsol finishte tweede in 1:57.35 minuten. Matthew Welsh uit Australië volbracht de afstand in 1:57.59 minuten.

Bij de vrouwen ging het goud in de 200 meter rugslag naarv de Hongaarse Agnes Kovacs. Zilver en brons gingen naar de Amerikaansen Kristy Kowal en Amanda Beard.

Inge de Bruijn heeft haar tweede olympische titel beet. Zoals verwacht was de wereldrecordhoudster op de 100 vrij de concurrentie opnieuw veel te snel af. De 27-jarige Barendrechtse tikte in de finale na 53.83 seconden aan. Ze bleef de Zweedse Therese Alshammar een halve seconde voor. De Amerikaansen Dara Torres en Jenny Thompson eindigden met 54.43 seconden als derde.

De 200 meter wisselslag bij de mannen werd gewonnen door de Italiaan Massimiliano Rosolino in 1:58.98 minuten, goed voor een nieuw olympisch record. De Amerikanen Tom Dolan en Tom Wilson haalden zilver en brons.