BRUSSEL - De financiële markten in Europa reageerden negatief op de verlaging van de Amerikaanse rente met 0,5 procentpunt. Op de beurs van Brussel beperkte de Bel20 omstreeks 12 uur zijn verlies tot 1,4 pct of 2.697 punten. Alle twintig waarden koersten lager.

Na de bekendmaking van hun jaarresultaten, werden zowel RTL Group (7,1 pct) als Spector (2,5 pct) afgestraft.

Andere effectenbeurzen in Europa lieten zich eveneens leiden door de ontwikkelingen in New York. Daar ging dinsdag zowel de Dow-Jonesindex als de index van de technologiebeurs Nasdaq flink omlaag. Beleggers waren teleurgesteld dat de algemeen verwachte renteverlaging door de Amerikaanse centrale banken beperkt bleef tot 0,5 procentpunt.

De koersverliezen in Europa waren procentueel wel duidelijk geringer dan die in de Verenigde Staten. Op de beurs in Londen was de FTSE-index rond 10.30 uur 1,7 procent lager. De DAX-index in Frankfurt stond 1,3 procent in de min en de CAC-index van de Franse beurs moest 1,8 procent prijsgeven.

De technologiesector was na het herstel van dinsdag weer uit de gratie. Zo lagen de telecomfondsen flink onder vuur. De koers van France Télécom daalde met 5 procent en die van British Telecom zelfs met 6 procent. Flinke verliezen waren er ook voor de aanbieders van zaktelefoons Ericsson (7 procent) en Nokia (5 procent).