LOS ANGELES - De filmregisseur Francis Ford Coppola, bekend van onder meer `Apocalypse Now' en `The Godfather', heeft een beroepszaak tegen Warner Bros. over de film `Pinocchio' verloren. Hij raakte daarmee een eerder toegezegde compensatie van 20 miljoen dollar kwijt.

In 1998 oordeelde het Hooggerechtshof van Californië dat Warner Bros. ten onrechte beweerde afspraken gemaakt te hebben met Coppola over de productie van Pinocchio. Door de claim van Warner Bros. kon Coppola geen zaken meer doen met Columbia Pictures.

Warner Bros. werd veroordeeld tot een boete van 60 miljoen dollar, maar een andere rechter trok die straf later weer in en kende Coppola een schadevergoeding toe van 20 miljoen. Daarop stapte zowel Warner Bros. als Coppola naar het Hof van Beroep. Warner Bros. eiste dat de compensatie-eis ongedaan werd gemaakt, terwijl Coppola het herstel van de boete eiste.

Het Hof van Beroep besliste dat Coppola weliswaar geen lange-termijncontact had gesloten met Warner Bros., maar wel een arbeidscontract dat Warner Bros. het recht gaf om Pinocchio te produceren.