BRRUSSEL - De Canadese rockartiest Neil Young en zijn legendarische begeleidingsband Crazy Horse geven op maandag 18 juni een concert in Flanders Expo in Gent. Een andere klassieke popact, The Eagles, concerteert op woensdag 4 juli in het Sportpaleis in Antwerpen.

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Neil Young in België in een concertzaal te bewonderen was. Dinosaur senior, zoals de onverwoestbare rasartiest wordt genoemd, speelde in de jaren '90 wel tweemaal op het dubbelfestival Torhout/Werchter. Ook stond hij in '95 aan de zijde van Pearl Jam op het podium van Pukkelpop.

De laatste cd van zijn hand heet ,,Silver and Gold''. Tickets kosten 1.500 frank en zijn beschikbaar vanaf donderdag 22 maart op het nummer 0900/45.045 en online via www.make-it-happen.be en www.teleticketservice.com

Ook The Eagles zetten voet op Belgische bodem. De seventiesband zal tijdens een ongeveer drie uur durende show de grootste hits uit hun indrukwekkend repertoire spelen. Vanzelfsprekend zal ook ,,Hotel California'' niet ontbreken, zo belooft de persmededeling van organisator Make It Happen.

Tickets kosten 1.800, 2.100 en 2.300 frank en geven recht op een genummerde zitplaats. De kaartjes zijn eveneens vanaf donderdag 22 maart verkrijgbaar via de bovenstaande contactadressen.