STUTTGART - Het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler is erin geslaagd om in het tweede kwartaal van dit jaar weer winst te maken. De Amerikaanse Chrysler-divisie stond voor 'slechts' 100 miljoen euro in het rood na een verlies van 1,4 miljard euro (56,5 miljard frank) in het eerste kwartaal. Het verlies van Chrysler is een stuk kleiner dan was verwacht.
Het hele concern kwam in het tweede kwartaal uit op een winst van 725 miljoen euro (29,2 miljard frank). Dat is vandaag bekendgemaakt. In de drie maanden ervoor leed DaimlerChrysler een verlies van 610 miljoen euro (24,6 miljard frank).

Prognose

Het autoconcern handhaaft zijn prognose dat het over 2001 op een resultaat uitkomt van 1,2 tot 1,7 miljard euro. Dat is dan wel zonder de miljarden voor de zware ingreep bij Chrysler.

Die ingreep is tot nu toe volledig volgens plan verlopen. Niettemin ziet de rest van het jaar er somber uit voor Chrysler. Volgens het autoconcern leidt de geringe vraag op de automarkt tot een ,,aanzienlijke'' vermindering van de Chrysler-verkoop.