DENDERMONDE -- Doudah Marzouk, die onlangs nog in de cel zat met Zillion-baas Frank Verstraeten, is vandaag in de zittingzaal van de strafrechtbank van Dendermonde onmiddellijk aangehouden.

Marzouk was naar Dendermonde gekomen om zijn vonnis te horen uitspreken in een zaak waarin nog negen andere portiers terecht stonden. Zij sloegen regelmatig op bezoekers van dancings. De portiers waren vooral actief rond de dancing BBC in Sint-Niklaas.

De feiten dateren van in '97, '98 en '99. Verschillende slachtoffers werden zo hard toegetakeld dat ze na de feiten een hele tijd niet meer konden werken. Marzouk kreeg een effectieve celstraf van vijftien maanden en een boete van 40.000 frank.

De zwaarste straf ging naar Nico Kahman uit Wommelgem. Deze werd veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf en 40.000 frank boete. Ook hij moet van de rechter onmiddellijk aangehouden worden. De andere beklaagden kregen celstraffen van vier maanden met uitstel, vijf maanden met uitstel, zes maanden met uitstel en zes maanden effectief. Allemaal betalen ze boetes van 20.000 frank. Twee beklaagden werden vrijgesproken.