BRUSSEL -- Uitgeverij De Vrije Pers stopt met het maandblad Teek. Het november-nummer dat vanaf eind oktober in de winkels ligt, zal het laatste zijn. Reden van het verdwijnen is de tegenvallende verkoop. De stopzetting van het blad zou weinig gevolgen hebben voor het personeel. Dat zegt marketingdirecteur van de Vrije Pers Albert Kloezen.
Teek wordt uit de handel genomen omdat het de doelstelling van 15.000 verkochte exemplaren niet haalde. Volgens Kloezen verkocht Teek tussen de 10.000 en 11.500 exemplaren. ,,Het laat bovendien toe de twee steunpilaren van De Vrije Pers, namelijk Che en P-magazine, te versterken'', aldus Cloezen. CIM-cijfers van Teek ontbreken.

Toch verdwijnt het film-, muziek- en entertainmentmagazine niet helemaal. Vanaf december komt het terug als bijlage bij P-magazine en in een later stadium mogelijk ook bij Ché.

,,Weinig gevolgen voor personeel''

Het opdoeken van Teek zou ,,weinig gevolgen'' hebben voor het personeel, de drie vaste krachten kunnen elders binnen De Vrije Pers aan de slag en de free-lancers werkten ook al voor de andere bladen, aldus Kloezen.

Teek werd in december vorig jaar geherlanceerd, in wat een maandblad voor mannen én vrouwen tussen de 18 en 45 jaar moest worden. De nadruk lag op film, muziek en entertainment, aangevuld met actualiteitsreportages. Bij de lancering sprak men van een 20.000 á 30.000 verkochte exemplaren.