BRUSSEL - Spirit-Kamerlid Els Van Weert en haar collega in het Vlaams parlement Jan Roegiers willen minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne en Vlaams Milieuminister Vera Dua interpelleren over de recente ontruiming van het Lappersfortbos in Brugge. Dat deelt woordvoerder Koen T'Sijen van Spirit vandaag mee.
Beiden willen van de ministers weten of die op de hoogte waren van de middelen die de politiediensten zouden inzetten bij de actie van maandag. Van Dua wil Roegiers ook weten of ze akkoord gaat met het optreden van de ordediensten. Duquesne moet verduidelijken of hij de ingezette middelen in verhouding met het doel acht.

Ook wil Van Weert weten of er in overleg met Binnenlandse Zaken een quasi-communicatiestop was rond de operatie. Bovendien stelt de Spiritiste zich vragen over het incident met een VTM-cameraman en wil ze duidelijkheid over het feit dat bepaalde arrestanten hun medicijnen werden afgepakt.

Roegiers van zijn kant wil van Dua een overzicht van de inhoud en het tijdspad van de onderhandelingen met de verschillende partijen. Bovendien vraagt het Spirit-parlementslid zich af of er een consensus bestaat over de aankoop en bestemmingswijziging van het bos.