BRUSSEL -- Agalev heeft een tweede burgemeester in spe in haar rangen. Ingrid Pira is gisterenavond voorgedragen als burgemeester van Mortsel. De voormalige woordvoerster van de groene partij zal een coalitie leiden met Agalev, CVP en VU.
De coalitie-onderhandelingen in Mortsel, dat zich sinds 1 januari stad mag noemen, werden zondagavond afgerond tussen de drie partijen. De onderhandelaars raakten het eerder al eens over de inhoud van het bestuursakkoord.

Agalev, dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zes zetels haalde, levert naast de burgemeester ook nog twee schepenen. De CVP,

die de voorbije zes jaar de burgemeester leverde, haalde vijf zetels en de VU vier. De VLD en de SP zitten in Mortsel in de oppositie.

Pira nam een goed jaar geleden afscheid van het woordvoerderschap bij Agalev om meer tijd aan haar gezin te kunnen besteden. Ze zal de volgende zes jaar burgemeester zijn. Pira noemt het verkeer en de verkeersonveiligheid de grootste uitdaging. Ook het bewaren van de open ruimte en de communicatie met de bevolking zijn grote

uitdagingen voor het nieuwe bestuur, aldus haar partij Agalev.

Pira wordt de tweede groene burgemeester naast Willy Minnebo, die al zes jaar het schepencollege van Zwijndrecht leidt.