ZAVENTEM -- Een deel van de ochtendploeg van Sabena Technics is vanmorgen om 10.20 uur spontaan in staking gegaan. Aanleiding voor de actie is de recente ontdekking door vakbondsafgevaardigden van het feit dat kaderleden vorig jaar een aanzienlijke loonstijging ontvingen terwijl arbeiders en bedienden moesten besparen.
,,Arbeiders en bedienden eisen nu dat er op vlak van verloning ook voor hen iets gedaan wordt. We hebben vernomen dat de directie bereid is om daarover te praten'', aldus Denis Demeulemeester van de socialistische vakbond. Bij Sabena Technics, dat instaat voor het onderhoud van vliegtuigen, werken zo'n 2.200 mensen.

Sabenawoordvoerder Wilfried Reemans bevestigt het nieuws van de staking. Hij benadrukt dat er sinds de actie nog maar een vlucht een vertraging had opgelopen van drie kwartier. Er is verder nog geen hinder geweest voor de passagiers. ,,De afdeling die aan het staken is verzorgt het groot onderhoud van de toestellen. Degenen die de toestellen op de piste nakijken tussen twee vluchten zijn wel aan het werk'', aldus Reemans. Hij schat het aantal stakers op zo'n driehonderd. Er zijn al gesprekken aangeknoopt tussen de directie en vakbondsafgevaardigden.