In een zuidwestelijke luchtstroming worden zwakke storingen naar ons land gestuurd. De koude lucht van de afgelopen dagen wordt stilaan verdreven en er komt geleidelijk een einde aan het koude winterweer. De overgang naar een zachter weertype kan evenwel gepaard gaan met tijdelijk vorming van ijzel.

Morgen zijn er nog enkele opklaringen mogelijk in het oosten, maar stilaan wordt het overal zwaar bewolkt en erg nevelig met plaatselijk mistbanken. Van tijd tot tijd kan er wat lichte motregen vallen of een spatje regen. Vooral in de vroege ochtend kan het plaatselijk en zeer tijdelijk tot de vorming van ijzel komen in het binnenland. In de Ardennen volgt er in de loop van de ochtend wat natte sneeuw. Tussendoor zijn er evenwel ook langdurige droge perioden en aan zee is er een opklaring mogelijk. De maxima liggen rond 6 of 7 graden. In de Ardennen en in het zuiden van het land klimt het kwik niet hoger dan 1 of 2 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidzuidwesten, windkracht 2 tot 3. Morgennacht is het zwaar bewolkt tot betrokken en komt er verspreid nevel en mist voor. Af en toe valt er wat regen of motregen. De minima in Vlaanderen liggen tussen 1 en 3 graden. In de Ardennen en het zuiden van het land kan het nog net tot lichte vorst komen en valt er natte sneeuw en tijdelijk volgt er zelfs ijzel. De wind is zwak , kracht 2 en waait meestal uit het zuidwesten.

Vooruitzichten:

Een zuidwestelijke luchtstroming zet zich de volgende dagen door. Het wordt gevoelig zachter, maar storingen kunnen ons land bereiken. Deze storingen zijn evenwel erg zwak en zorgen voornamelijk voor bewolking en nevel en mist. De neerslagkansen zijn eerder beperkt. Zaterdag is het meestal zwaar bewolkt, maar overwegend droog weer. In de ochtend komt er verspreid mist voor, die plaatselijk hardnekkig aanwezig kan blijven. Een lokaal spatje motregen is evenwel niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden. Zondag is het aanvankelijk mistig en kan er in het uiterste oosten van het land wat regen vallen. Na de middag kan er sporadisch een opklaring voorkomen. Het blijft meestal droog en de maxima veranderen nauwelijks. In de Ardennen volgt er algemene dooi. Maandag , na het opruimen van nevel en mist, blijft het overwegend zwaar bewolkt. Hier en daar is er een opklaring mogelijk. Het blijft droog met maxima tussen 4 en 9 graden.